Starlight on Earth Bloesem Synergies

Over deze site...

Lieve mensen,

Op het moment dat we in 2000 onze eerste remedie maakten, hadden we geen idee hoe ingrijpend de remedies ons leven zouden gaan veranderen. Wat met één remedie begon, groeide uit tot iets dat we zelfs in onze stoutste dromen niet hadden durven verwachten. De jaren vlogen voorbij, we te gast in de natuur waren waarbij we leiding en begeleiding ontvingen en mochten samenwerken met de natuur en haar natuurwezens.

Het maken van al die remedies heeft een enorme invloed op onze persoonlijke ontwikkeling gehad. Zonder dat we het wisten waren we aan iets begonnen waarvan een weg terug niet meer mogelijk was. Het waren tien intense jaren met vele ups en downs. Nu we, na al die tijd, terug kunnen kijken en de puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen, kunnen we zeggen dat de kracht van de remedies en waar de remedies in hun totaliteit voor staan, beetje bij beetje aan ons onthuld is.

Tevens hebben we onze naam ‘Starlight on Earth Bloesemremedies’ veranderd in ‘Starlight on Earth Synergies’. Bloesemremedies bleek niet meer de juiste benaming te zijn voor hetgeen we in de afgelopen jaren allemaal ervaren hebben. We zochten naar een naam die zowel de remedies als onze intenties zou omvatten. De naam bloesemremedie verwijst, zoals de naam al zegt, naar de bloesem. Aangezien we echter ook omgevingsremedies en remedies van mineralen, paddenstoelen,mossen en zaden zijn gaan maken, dekte de naam de inhoud niet meer.

Met de naam Synergies willen we vooral benadrukken dat de remedies méér zijn dan de levenskracht van de bloesem die verankerd is in water. Ze zijn het resultaat van een samenwerking, de Synergie van de mens, de natuur en haar natuurwezens, waarbij alle partijen van elkaar kunnen leren en groeien. Het is de intentie en de bereidheid van alle deelnemers tot samenwerken wat de remedies zo krachtig en bijzonder maken. De remedie bevat de energie van alle deelnemers waarbij de rol van de bloem (de eyecatcher) die van deur alsook die van wegwijzer en lerares is, die de mens de weg naar de essentie van het leven helpt te (her)vinden.

Voor ons breekt er nu een nieuwe periode aan. Wij voelen het als onze taak de vele ervaringen en verkregen inzichten met anderen te gaan delen.

Wij wensen jullie veel leesplezier, Yvonne Peeters en Jos Smeets