Starlight on Earth Bloesem Synergies

De Special Synergies:

Een nieuwe manier van remedies maken

In de werkwijze die Dr. Bach heeft ontwikkeld is in de afgelopen decennia niet zoveel veranderd. Zijn methode is wel verfijnd, de bloemen worden nu ingebogen zodat de verbinding met de plant en zijn omgeving niet verbroken wordt. Maar in de vele nieuwe systemen blijft de bloesem het uitgangspunt bij het maken van een remedie.

Wanneer er een bloesem-remedie wordt gemaakt, wordt er gebruik gemaakt van de energie van één van de stadia in de jaarlijkse cyclus van de plant. Waarbij de focus valt op de bloem.

De bloei van een plant is natuurlijk heel belangrijk maar zonder alle processen voor en na de bloei, is er geen bloei mogelijk. Met andere woorden alle stadia zijn even belangrijk in de cyclus van de plant. Ieder stadia bezit zijn eigen kenmerkende energie. Ik was op zoek naar de “totaal” energie van de plant die de gehele cyclus van de plant zou bevatten. En zo kwam ik uit bij het zaad.

Het zaad bezit de potentiële kracht om het universele principe wat de plant vertegenwoordigt op aards niveau te manifesteren. Vruchten en zaden zijn net zo mooi en divers als de bloemen zelf. Ook hierin zien we weer de creativiteit, schoonheid, kracht en de overvloed van moeder natuur.

Wanneer we nu een bloesemremedie met een zadenremedie met elkaar vermengen krijgen we een geheel nieuwe remedie. De bloesemremedie kunnen we zien als de conceptie, de bewustwording, het kosmische principe van de eenwordingen van het vrouwelijke en het mannelijke.

De zaden remedie bevat de energie van de manifestatie van het kosmische principe.

De bloesem-zaden remedie slaat een brug tussen de conceptie, het idee, en de manifestatie . In de praktijk betekent dit dat deze remedies makkelijker door de processen heen gaan.

Ze geven inzicht en verminderen de weerstand om naar dat inzicht te kunnen handelen. Ze verminder de weerstand op fysiek gebied.

In juli 2008 hebben we onze eerste zaden- remedie van de Goudenregen gemaakt, op het dat moment waren de zaden volgroeid en kiemkrachtig, maar wel nog verbonden met de moederplant. De nieuwe remedie hebben we Goudenregen “Synergie”genoemd, in onze praktijk en in onze cursussen hebben we deze remedie getest op haar werking. Al snel werd duidelijk dat deze nieuwe bloesem zaad- remedie veel sneller, makkelijker en dieper werkten.

Daar iedere plant op zijn eigen manier bloeit en zaad vormt is het vaak nodig dat we twee maal een remedie moeten maken, een van de bloesem en een van het zaad.

Zo hebben we dit jaar het Klimmend hartje op de nieuwe manier gemaakt. Deze plant begint midden in de zomer te bloeien tot laat herfst de vorst invalt. De meters lange stengels zaten vol met uitgebloeide bloemen met daar in het rijpe zaad. In de top van de stengels bevonden zich de bloeiende bloemen en de bloemknoppen. Op het zelfde moment hebben we toen in een schaal een bloesem en in een andere schaal de zaden remedie gemaakt.

Het was wonderbaarlijk hoe verschillend beide remedies aanvoelden die op het zelfde tijdstip van de zelfde plant gemaakt waren. Hier uit blijkt maar eens weer dat we dat in de remedie krijgen waar we ons op focussen.

Ondanks het vele extra werk hebben we al een behoorlijk aantal bloesem- zaden remedies kunnen maken.

Onder de noemer 'Special Synergies' zullen deze remedies op de markt worden gebracht.