Welkom op Bloesemsynergies

Wethouder Lommenstraat 62

5913 RR Venlo

E-mail : info@bloesemsynergies.com

  • No products in the cart.

Love in a puff

Oorspronkelijk komt de Love in a puff uit het zuiden van de VS en Bermuda, maar groeit inmiddels in de gehele tropen. De Love in a puff staat ook bekend als ballonplant en blaaserwt. Het is een echte woekeraar met dunne stengels van ruim 2 m. De witte bloemetjes zijn niet erg opvallend, maar de vruchten des te meer. Het zijn ballonvormige doppen met  binnenin een verrassing: een karakteristiek erwtvormig zaadje met een vlek in de vorm van een hartje. De Engelsen noemen deze plant daarom liefkozend Love-in-a-puff: liefde-in-een-tasje. Linnaeus gaf de plant haar botanische naam Cardiospermum (cardio: hart; spermum: zaad).

In tropische gebieden wordt Cardiospermum geoogst vanwege haar medicinale eigenschappen, in het bijzonder vanwege haar ontstekingsremmende werking bij reuma en artrose. De saponine-rijke vruchten worden in sommige streken als zeep gebruikt. De bladeren kunnen vanwege hun voedingswaarde als groente toebereid worden. Indianen in Amerika dragen de zaden als armband als bescherming tegen slangenbeten.

Waarschijnlijk is de plant al in de middeleeuwen als sierplant naar Europa gehaald, maar de geneeskrachtige werking werd hier pas later bekend. In de homeopathie wordt tegenwoordig de Cardiflorzalf gemaakt die helpt bij het verlichten en genezen van eczeem.

In Nederland  is de Love in a puff een eenjarige plant, die klimt tot een hoogte van  2 tot 3 meter, zodat een kale schutting of muur snel bedekt kan worden met decoratief blad. De bloemen zijn klein en wit en worden gevolgd door de 3 cm grote, opgeblazen vruchten.

De Love in a puff als remedie brengt ons naar het hart,als we teveel vanuit ons hoofd leven en teveel op de buitenwereld zijn gericht. Wanneer we de liefde en erkenning van thuis uit niet hebben meegekregen en we proberen die in de buitenwereld te verkrijgen. In haar bloeiwijze is dat duidelijk te zien. In het groeipunt in de kop van de plant zien we de nieuwe jonge blaadjes zitten en boven die blaadjes steken de hechtranken uit die zich naar buiten richten om houvast te vinden in haar omgeving. Dit zien we bij meer klimplanten zoals de erwt en druif. Maar het meest bijzondere aan de Love in a puff is dat aan deze hechtranken zich de minuscule kleine bloemetjes bevinden. Het  contrast tussen de grote hoeveelheid bladeren en de bijna onzichtbare bloemetjes laat ons zien dat degenen  die deze remedie hard nodig hebben, zichzelf niet zo waardevol vinden en met een laag zelfbeeld  en weinig eigenwaarde kampen. Ondanks al hun inspanningen komt hun leven niet echt tot bloei. Ze cijferen zichzelf  te vaak weg en gebruiken onbewust al hun energie om liefde en erkenning buiten zichzelf te verkrijgen.

De Love in a puf toont ons de geconditioneerde mens die niet vanuit zijn hart te durft te leven uit angst om te worden afgewezen. Spanningen en irritaties met de buitenwereld zoals hierboven beschreven hebben vaak eczeem als gevolg. Op fysiek niveau helpt de cardiflor-zalf gemaakt van de bladeren van de Love in a puf goed bij het verzachten van de fysieke klachten, maar deze zalf lost het probleem niet op. Het is de bloesemremedie van de Love in a puff die ons naar de oorzaak van het probleem op geestelijk en emotioneel niveau brengt. Ze geeft ons inzicht en kracht  om te kunnen veranderen.

De basis van het emotionele probleem vindt zijn oorsprong in de kindertijd en jeugdjaren waar je de onvoorwaardelijke liefde hebt moeten missen en je je hebt moeten aanpassen. Je bent goedkeuring en waardering  gaan zien als liefde. Je bent gaan geloven dat liefde niet vanzelfsprekend is maar verdiend diende te worden. Je ging steeds beter je best doen en de lat steeds hoger leggen, maar je was nooit  tevreden over de behaalde resultaten.

De Love in a puff helpt bij het overstijgen van de persoonlijke, voorwaardelijke liefde naar de onvoorwaardelijke universele liefde voor jezelf.

Als we het tere bloempjes bekijken is dat duidelijk te zien. De vier witte kroonblaadjes staan voor zuivering en aarding en achter die kroonblaadjes  bevinden zich twee kelkblaadjes: de een wijst naar de aarde en de ander naar het hogere, het universele. Samen vormen ze een verticale as, brengen ze eenheid in het aardse en het spirituele. In het hart van het bloemetje zien we een witte kern met een gele lip. Die staan voor zuiverheid en het hogere mentale denken vanuit het hart. De vrucht toont ons de manifestatie van deze drie-eenheid. We zien een groene driehoekige bijna ronde doosvrucht die uit drie kamers bestaat met daarin een groene bes die na het afrijpen zwart wordt. Wanneer we de zaden verwijderen ontstaat er een wit hartje op de plaats waar het zaadje aan de vrucht heeft vastgezeten.

De Love in a puff is de balsem voor het gekwetste en verkrampte hart. Brengt rust en ontspanning en maakt milder. Ze leert ons dat erbuiten onszelf geen liefde te vinden is, jij alleen kan je de liefde geven die je nodig hebt. Ze leert je te luisteren en te vertrouwen vanuit je hart en helpt om het leven van binnenuit, vanuit je hart te gaan opbouwen.Je stopt met jezelf te verbeteren en leert om van je zelf te houden, jezelf te accepteren  zoals je bent.