Welkom op Bloesemsynergies

Wethouder Lommenstraat 62

5913 RR Venlo

E-mail : info@bloesemsynergies.com

  • No products in the cart.

Grote Parasolzwam

De Grote Parasolzwam.

Door de vele regen van de afgelopen weken verschenen er hier op de Groote heide in Venlo een enorme hoeveelheid Grote parasol zwammen. Deze eetbare reuzen paddenstoel kan met gemak een hoogte van 40 cm halen met een doorsnede van 35 cm. Boven de grond zijn ze al groot,maar het onzichtbare gedeelte dat zich onder het aarde oppervlak bevind,het mycelium of zwamvlok is vele,vele malen groter en kan hectares in beslag nemen. Parasolzwammen die honderden meters van elkaar staan zijn ondergronds met elkaar verbonden.Door dit grote wortelgestel behoort de Grote Parasolzwam tot de grootse organismes van deze aarde. Ze groeien graag in een open vochtig grasland en hebben veel behoefte aan ruimte ze,staan vaak alleen of in een grote heksenkring. We vinden ze vaak aan de rand van bomen, hier op de Venlose heide zien we ze vaak op die plekken waar de schapen in de zomer verkoeling  zochten. Door de grote hoeveelheid mest op die plekken komen ze daar bij vochtig weer massaal boven de grond.. Zoals de Grote parasolzwam de mest van de schapen verteert zo helpt de remedie van deze paddenstoel bij het loslaten van het ‘kuddegedrag’ dat is ons aangeleerd of opgelegd.Ze helpt bij het doorbreken van de ingesleten denk patronen die we van onze ouders,kerk en maatschappij hebben overgenomen maar die ten koste gaan van onze eigen oorspronkelijke natuur. Ze schept vanuit de aarde een krachtige basis van vertrouwen, je je eigen ruimte durft op te eisen, en je je unieke,aangeboren kwaliteiten gaat gebruiken voor het verwezenlijken van dat wat je diep van binnen voelt..