Welkom op Bloesemsynergies

Wethouder Lommenstraat 62

5913 RR Venlo

E-mail : info@bloesemsynergies.com

  • No products in the cart.
Image Alt

over mezelf

Even voorstellen

 

Mijn naam  is Jos Smeets en ben geboren (1957) en opgegroeid in Voerendaal, in het zuiden van Limburg en heb twee oudere broers en een jongere zus. We werden thuis beschermend opgevoed, alles vond plaats  binnen de normen en waarden van de kerk en de maatschappij, je hoefde je als het ware alleen maar te voegen, aan te passen, mits je dat kon.

Ik was de gevoelige binnen de familie, de stille waarnemer die veel zag en voelde maar dat met niemand kon delen. Ik voelde me anders dan de anderen, het liefst was ik buiten in de natuur en in onze grote tuin met mijn plantjes en dieren. Daar buiten voelde ik mij vrij, was er genoeg ruimte om al spelende de wereld op mijn eigen manier te ontdekken.

De schooltijd was voor mij een heel moeilijke tijd, de manier van lesgeven en het  autoritaire gezag van die tijd was niet bevorderlijk voor een evenwichtige ontwikkeling van mijn persoonlijkheid. Het had een verstikkend effect op mij. Het moeten aanpassen en de druk van het moeten presteren heb ik als een enorme last ervaren. Het leverde veel spanningen en stress op zowel bij mijzelf en mijn ouders. Ondanks al mijn inzet en goede bedoelingen kreeg ik niet de erkenning waar ik zo naar verlangde. Daarom vluchtte ik vaak naar buiten, want in de natuur voelde ik me vrij, daar kon ik ontspannen, mocht ik er zijn. Daar vond ik de rust en de troost die ik als kind zo nodig had.

Na de middelbare school volgde ik op de middelbare tuinbouwschool in Venlo de opleiding tot bloemenkweker. Na het behalen van mijn diploma ben ik op diverse kwekerijen werkzaam geweest. Lekker fysiek bezig zijn gaf me veel voldoening, maar met de toenemend mechanisering voelde ik me er steeds minder op mijn plaats.

Een diepe crisis in mijn leven: een scheiding en verlies van werk waren de aanleiding om op zoek te gaan naar mezelf. Ik wilde de oorzaak van al die misère weten om herhaling te voorkomen en was op zoek naar de zin van het leven. Ik volgde diverse therapieën en cursussen in het reguliere en het alternatieve circuit. Een natuurarts bracht me in contact met de bloesemremedies, de remedies raakte me tot in het diepste van mijn ziel en brachten me terug naar het kind in de Zuid-Limburgse natuur. Veel van mijn remedies zijn dan ook gemaakt van de bloemen en planten waar ik als kind mee verbonden was.

Een aantal jaren geleden ontdekte ik een van de redenen waarom ik het als kind zo moeilijk op school had. Uit diverse testen bleek  dat ik tot de groep met diagnose ADD behoor. Ik was verbaasd maar tegelijk ook opgelucht: het gaf een zekere rust, het verklaarde veel hoe ik in het leven sta en functioneer, wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Ik zie ADD en ook ADHD niet als een  gebrek of beperking , maar zie het meer als een kwaliteit of een gave waar de maatschappij nog niet echt mee weet om te gaan. Mensen met deze ´problemen´ hebben een andere gebruiksaanwijzing en komen om de grote massa wakker te schudden met hun vernieuwende ideeën en andere kijk op het leven.

In het jaar 2000 hebben mijn vrouw Yvonne en ik onze eerste remedie gemaakt en vanaf die tijd ben ik parttime gaan werken om genoeg tijd over te hebben voor het maken van remedies.

Een tweede diepe crisis overkwam me in het jaar 2014, waarbij een burn-out me volledig vloerde. Dit was een heftig proces waarin ik werd gedwongen de oude overlevingspatronen die ik van thuis uit had meegekregen te herzien. Ik diende alles maar dan ook alles los te laten, zelfs mijn remedies. Achteraf gezien was deze burn-out een groot cadeau, want ik werd me ervan bewust dat ik dit proces nodig had om mezelf onvoorwaardelijk te accepteren en me over te geven aan het hogere. De natuur kan hard zijn, maar ze streeft altijd naar evenwicht en soms hebben we harde lessen nodig om tot nieuw inzicht te komen met behulp van de onvoorwaardelijke steun van het universum.